Secundaire scholen

Welkom bij Mirho! 

Binnenkort maak je een keuze voor een nieuwe school of voor een nieuwe studierichting. Dat is best wel spannend! Bij Mirho vind je zeker een studierichting op maat in één van onze vier secundaire scholen: ASO Spijker, Klein Seminarie, VTI Spijker en VITO. 

Nog niet helemaal zeker over waar je volgend jaar naartoe gaat? Laat je verwonderen tijdens het Mirho-opendeurweekend.

Het weekend van 3 tot 5 mei openen de Mirho-scholen hun deuren: vanaf dit jaar niet meer tijdens één opendeurdag, maar tijdens een opendeurweekend. Toekomstige leerlingen en hun ouders zijn dan welkom om de scholen en hun studieaanbod nog beter te leren kennen.

Op vrijdagavond kan je tussen 15.00 uur en 20.00 uur terecht op het VTI Spijker om te proeven van verschillende theorie- en praktijklessen. Tussen 20.00 uur en 23.00 uur ben je welkom in de bar om nog wat na te praten.

Zaterdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur verwelkomen ASO Spijker, Klein Seminarie en het nieuwe Mirho-internaat je in hun gebouwen. Je kan er niet alleen rondleidingen volgen om de scholen te leren kennen, maar ook zelf op verkenning gaan en aansluiten bij verschillende belevingsmomenten.

VITO sluit op zondag tussen 10.00 uur en 16.00 het opendeurweekend af. Je kan er de werkstukken van leerlingen bekijken, een bezoek brengen aan de klaslokalen en op ontdekking gaan in het nieuwe W-blok.

Tijdens het opendeurweekend kan je de scholen op je eigen tempo of onder begeleiding van een leerkracht ontdekken. Je maakt kennis het schoolleven aan de hand van getuigenissen van leerlingen en leerkrachten staan er voor je klaar om op al je vragen te antwoorden. Meer informatie over het studieaanbod van de verschillende scholen kan je nu al in onze brochure hieronder terugvinden!


Kies je voor verwondering in een Mirho-school?

Voor het schooljaar 2024-2025 werken alle Hoogstraatse scholen met hetzelfde digitale aanmeldingssysteem voor het eerste leerjaar A en B.

Het inschrijvingsproces verloopt in twee stappen:

1. Tussen 25 maart en 19 april kunnen ouders op de onderstaande link terecht voor de aanmelding van hun kind. Vanaf 25 maart om 9.00 uur kunnen ouders hun kinderen aanmelden. Op iedere school zijn er voldoende plaatsen, zodat elke leerling die wordt aangemeld zich later ook kan inschrijven. Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan gerust contact op met de school.

2. Na 22 april ontvang je een bericht waarin wordt uitgelegd wat je moet doen om je kind definitief in te schrijven. We ronden een inschrijving af via een gesprek met de leerling en de ouders op school.