Secundaire scholen

Welkom bij Mirho! 

Binnenkort maak je een keuze voor een nieuwe school of voor een nieuwe studierichting. Dat is best wel spannend! Bij Mirho vind je zeker een studierichting op maat in één van onze vier secundaire scholen: ASO Spijker, Klein Seminarie, VTI Spijker en VITO. 

In de eerste twee jaar krijg je een divers pakket aan vakken. Proef ervan en krijg de smaak te pakken, ook al weet je nog niet wat je later wil worden. Wanneer je doorgroeit naar de tweede graad maak je opnieuw een keuze. Geen nood, we gaan samen met jou op zoek naar de geschikte studierichting. In de derde graad krijg je de kans om je interesses verder uit te diepen. 

Combineer je wiskunde of economie met een sterke opleiding vreemde talen? Gaat jouw interesse uit naar gastronomie? Ben je gebeten door de samenleving of door werken met kinderen? Kies je voor sport met een wetenschappelijke vorming? Of doe je liever praktische proeven in een labo? Programmeer je graag een robot? Of word je het liefst van al ondergedompeld in het bedrijfsleven? Aan jou de keuze. Eén ding is zeker: bij Mirho vind je een divers aanbod aan studierichtingen waarmee je rechtstreeks het werkveld kan instappen of alle mogelijke opleidingen aan de hogeschool of universiteit aankan. 

Neem rustig de tijd om een doordachte keuze te maken. Wellicht kan de brochure onderaan deze pagina je daarbij helpen. Je kan natuurlijk ook zelf eens een keertje langskomen. We helpen je graag een weloverwogen keuze te maken en we wensen je een boeiend, leerrijk, maar vooral ook fijn traject toe.

Kies je voor verwondering in een Mirho-school?

Voor het schooljaar 2024-2025 werken alle Hoogstraatse scholen met hetzelfde digitale aanmeldingssysteem voor het eerste leerjaar A en B.

Het inschrijvingsproces verloopt in twee stappen:

1. Tussen 25 maart en 19 april kunnen ouders op de onderstaande link terecht voor de aanmelding van hun kind. Vanaf 25 maart om 9.00 uur kunnen ouders hun kinderen aanmelden. Op iedere school zijn er voldoende plaatsen, zodat elke leerling die wordt aangemeld zich later ook kan inschrijven. Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan gerust contact op met de school.

2. Na 22 april ontvang je een bericht waarin wordt uitgelegd wat je moet doen om je kind definitief in te schrijven. We ronden een inschrijving af via een gesprek met de leerling en de ouders op school.